Meny Lukk

“Olsenbanden – siste skrik” -Ikke helt taima eller tilrettelagt


Etter 23 år med iherdig venting får vi endelig et gjensyn med den gode (og gamle) gjengen i Olsenbanden – siste skrik. Denne gangen er Egon Olsen (Anders Baasmo), etter nok et opphold i Botsfengselet, på jakt etter det berømte maleriet til Edvard Munch. Sammen med Kjell (Elias Holmen Sørensen) og Benny (John Carew), har han i kjent stil en taima og tilrettelagt plan som på ingen måte vil feile. Kriminalbetjent Hermansen (Vidar Magnussen) og Holm (Anders Hatlo) er selvfølgelig også å se i denne storfilmen for hele familien. Lever den opp til forventningene? Nei, nei det gjør den ikke.

Det er ikke hver dag vi får en ny Olsenbandenfilm. Det er heller ikke hver dag vi få se en ny Olsenbandenfilm med den gode gamle gjengen fra filmene vi alle så når vi var små. Arve Opsahl, Carsten Byhring og Sverre Holm, som den gang spilte de folkekjære karakterene fra 1968 til 1999, har blitt blueprinten på hvordan Egon, Kjell og Benny blir spilt i dag. Det er derfor ikke overraskende at den nye gjengen på flere måter minner om den gamle.

Anders Baasmo gjorde en god jobb som Egon. Han spiller karakteren nærmest prikk lik som Arve Oppsahl og kom ut som en av favorittene i filmen. Vidar Magnussen som Kriminalbetjent Hermansen gjorde også en bra jobb. I motsetning til Baasmo, klarte Magnussen å gjøre noe nytt med karakteren slik at han ikke opplevdes som en kopi av den tidligere versjonen. Dette kan dessverre ikke bli sagt når det gjelder resten av rollebesetningen.

Det nogenlunde svake manuset til Olsenbanden-siste skrik førte til at flere av karakterene i filmen ikke fikk nok å gjøre. Det hjalp heller ikke at skuespillprestasjonene ikke var spesielt gode. Filmen hadde også en del forsøk på humor som ikke helt klarte å lande riktig. De visuelle aspektene i filmen var heller ikke mye å skryte av, og den kunne til tider virke svært rotete.

Olsenbanden – siste skrik sliter på flere punkter. Det svake manuset og den til tider forvirrende klippingen resulterer i en temmelig uinnbringende filmopplevelse.

"Olsenbanden - Siste skrik" regissert av Hallvard Bræin. Med: Anders Baasmo, John Carew, Elias Holmen Sørensen og Vidar Magnussen. Spilletid: 1 time og 30 minutter. Aldersgrense: 6 år. På kino: 2. september

Relaterte innlegg