Meny Lukk

«Pusur-filmen» – Et nytt pust i en gammel kjenning


I den nye Pusur-filmen møter vi gamle kjenninger som Pusur, Jølle og Jon, men også nye karakterer blir introdusert og utvider den velkjente tegneseriekattens univers. Pusur og Jølle blir dratt med inn i en verden med kriminelle, og sammen med Vic må de stjele flere tusen liter melk for å kvitte seg med Vic sin gjeld.

Det mangler ikke på referanser til de klassiske kjennetegnene til Pusur. Han elsker fortsatt lasagne og hater mandager. Regissert av Mark Dindal, kjent for også å ha regissert «Lille Kylling», gjør en helt grei jobb med historien. Med en litt overdreven bruk av elementer for å etablere at vi er i moderne tider (droner som leverer mat og strømmetjenester som ‘Catflix’), blir vi fortalt om hvordan Pusur (Norsk stemme av Scott Molvær Maurstad) endte opp hos Jon (Even Løken Bergan) og hva som egentlig skjedde med Pusur sin far Vic (Numa Edema Norderhaug). En lettfattelig introduksjon til en ny generasjon som kanskje ikke kjenner til den ikoniske oransje katten.

Selve plottet handler om hvordan Vic, en kriminell gatekatt og faren til Pusur, skylder Jinx (Sarah MacDonald Berge) melk etter et tyveri som gikk skeis. Pusur som hele tiden har trodd at han ble forlatt av Vic, må lære å kjenne faren sin og hjelpe han ut av denne krisa sammen med Jølle. Det blir til tider litt kjedelig da alle problemene de møter på handler om hvor lat Pusur er, som han jo er, men han får heller ikke en karakterendring da det ikke hadde passet inn med hva Pusur er kjent for, som jo er å være en lat innekatt. Dette gjør at drivkraften til historien blir litt svakt.

Noe som kan gjøre det mer morsomt for voksne å se filmen er alle referansene til Tom Cruise sine aller mest kjente filmer. Blant annet når Pusur og co skal bryte seg inn på Laktose Gård, spilles kjenningsmelodien til «Mission: Impossible». I tillegg blir kjenningsmelodien til «Top Gun» spilt under høydepunktet av filmen hvor droner som leverer mat skal imitere flyene fra filmen.

«Pusur-filmen» er en grei barne-heist film om å gi nye sjanser og tilgivelse, men kan bli litt kjedsommelig i lengden. For de som ikke kjenner til Pusur-karakteren fra før av er dette en fin innføring til pop-kulturens mest kjente lasagne-elskende katt.

"Pusur-filmen" regissert av Mark Dindal. Med: Scott Molvær Maurstad, Even Løken Bergan, Numa Edema Norderhaug, Sarah MacDonald Berge, Mads Henning Skar-Jørgensen og Katrine Blomstrad. Spilletid: 1 timer og 41 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 6 år. På kino 8. mai.

Relaterte innlegg