Meny Lukk

“Scream VI” – det du forventer


Den mest meta skrekkfilmserien er tilbake…kun et år etter forrige installasjon. Dette er den sjette oppfølgeren til 1996-klassikeren (Scream), og nå har vi dratt fra Woodboro og endt opp i “the big apple”: New York City. Sam og Tara Carpenter sammen med de andre overlevende fra forrige angrep har dratt til New York for en ny start men, spoiler-alert, Ghostface følger selvfølgelig etter. Filmen er full av nye og gamle ansikter, og er mer meta enn noen gang. Det er til og med en referanse til en film av en av skuespillerene. 

Det er ikke veldig mye mer å si om handlingen, det er for det meste det samme gamle. Jeg må innrømme at jeg ikke har sett den tredje eller fjerde filmen, som for eksempler gjorde at jeg ikke kjente igjen en karakter som dukket opp fra en av dem. Denne startet derimot litt overraskende ved at Ghostface tok av seg masken etter det første mordet – som selvfølgelig var hva filmen startet med. Men det var ikke så lett som at vi fikk vite helt hvem ghostface er for denne gangen, det er aldri så enkelt som du tror. Det er noen (få) nye elementer her, som jeg ikke kan si fordi jeg tror ikke på å spoile filmer (uansett hvor gode eller dårlige de er..kremt..). Men for det meste føles det ut som de bare gjør det samme og prøver å dra ut historien, og det er vel det vi forventer av skrekkfilmserier nå til dags. Jeg synes denne oppfølgeren, med den forrige, fortsatt er bedre enn de to siste Halloween-filmene. 

Heldigvis holder Scream VI seg trofast til sjangeren, og begrenser ikke blod og gørr. Dette er ikke en film for de som ikke tåler blod. Og dette er kanskje et meg-problem, men jeg hater når karakterene blir knivstukket sånn fem ganger, men så glemmer de liksom det senere og springer rundt som ingenting, da trekkes jeg ut av det. I tillegg skuffer de litt på hvem som dør/ikke dør, det er overraskende lite som blir oppfylt av det “the token slasher-fan of the group” sier om hva som skal skje i en sånn skrekkfilm vi sitter og ser. Men det er tydelig at de planlegger å fortsette med serien, og da må jo noen overleve. Selv om jeg ikke er i mot flere Scream-filmer, de er ganske kjekke, så må de nesten prøve å tøye grensene litt for å holde på min interesse i alle fall.

Når det kommer til skuespillerne, imponerer Jenna Ortega, men det er neppe overraskende med tanke på hva vi har sett av henne de siste årene. Hun er defitivt på god vei til å bli en stor skuespiller. Utenom henne er det ingen som stikker ut, på godt og vondt, det er en solid cast. Selvfølgelig sniker Courtney Cox seg inn igjen, og jeg klager ikke, selv om Gale er super irriterende er det litt sjarm i å ha en av de orginale på skjermen. 

Hvis du er en fan av Scream-filmene er denne verdt å se, men den imponerer ikke spesielt.

"Scream VI" regissert av Matt Bettinelli-Olpin og Tyler Gillett. Med:  Jenna Ortega, Melissa Barrera, Courtney Cox. Spilletid: 2 timer og 2 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 10. mars

Relaterte innlegg