Meny Lukk

Shadow in the Cloud – Adrenalinbombe, og det var det.


Året er 1943, krigen herjer over hele verden og Maude Garrett (Chloë Grace Moretz) kaster seg inn i flyet «The Fool’s Errand» i siste liten. Med seg har hu en radioveske og papirer fra øverste kommanderende. Innholdet i veska er ekstremt hemmelig og den skal under ingen omstendigheter åpnes. Bombeflyets mannskap en gjeng med griser som objektifiserer Maud med første øyekast. Den eneste ledige plassen på flyet er under flyet i den lille sfæren hvor man styrer maskingeværene. Dette vil vise seg å være det siste stedet man har lyst til å sitte, for det er et monster ombord.

Dette er en film som har spenning, skrekk, humor og kjærlighet, men har en av de tynneste historiene jeg har vært borti. Man skulle nesten ha trodd at de som lagde filmen innså halvveis inn i filmen at dette ikke holdt for en actionfilm så de bestemte seg for å legge på en annen trussel. Jeg satt også med en følelse av etter den store plottwisten ble resten av filmen bare fylt med unødvendige actionscener.

Selv om helhetsinntrykket kanskje ikke er det beste så var det absolutt noen lyspunkter å finne i Shadow in the cloud. Noe av det første som slo meg var den kule musikken. Den minnet veldig om Stranger Things og var meget kul gjennom hele filmen. Et annet punkt jeg må trekke fram er hvordan de løste problemet med å vite hvem som snakker over intercomen. Etterhvert som de forskjellige mennene presenterte seg ble de vist med en helt svart bakgrunn som om vi var inni hue til Maude hvor hun visualiserte karene. Effekten av dette ble at man raskt ble kjent med de forskjellige karakterene på en lett og finurlig måte. Sist, men ikke minst vil jeg presisere hvor rå Chloë Grace Moretz var i filmen. Hu passa perfekt til rollen og det fikk meg til å mimre tilbake til rollen hennes i Kick Ass.

Dette var absolutt ingen kjedelig film. Det var øyeblikk hvor jeg var oppriktig både spent og litt redd, men også øyeblikk hvor jeg bokstavelig talt rista på huet. Dessverre ble de dårlige inntrykkene hengende igjen lenger enn de gode.

Shadow in the Cloud - Regi av Roseanne Liang. Spilletid: 1t 23m. Land:USA/New Zealand. Norgespremiere: 05.02.2021 Med: Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Beulah Koale, John Taylor Smith. Aldersgrense: 12 år.

Relaterte innlegg