Meny Lukk

“Skitt fiske!” – Alt anna enn en alminnelig fisketur.


Hvert år tar seks kompiser fra Reykjavik turen ut i marka for å fiske, dette året var ikke et unntak. Forberedelsene er mange og viktige, de må ha godt egna biler, proviant, fiskeutstyr og drikke … uhorvelige mengder drikke. Allerede fra første stund er det trøbbel blant samtlige og det skal sannelig ikke bli bedre.

Skitt fiske er overraskende nok den andre Islandske komedien jeg ser denne måneden, og dessverre den dårligste. Det sier kanskje ikke så mye, men den var litt skuffende må jeg si. Humoren spilte for det meste på alderen til kompisene opp mot handlingene de gjorde. Litt sånn «pappa som driter seg ut» på steroider, og det ble fort gammelt. Når det er sagt var det et par ganger jeg sleit med å kvele latteren.

Noe jeg synes de gjorde godt var å sette opp kontraster blant de seks mennene og spille på humoren der. De spilte også veldig godt på stereotyper og handlinga bygde seg fint opp til den toppa seg med et slags «hangover-scenario» som var utrolig festlig, men ble kanskje litt dårlig utnytta. Skulle gjerne likt å sett de trekke den ut enda lenger. Man la også fort merke til at dette er en lavbudsjettsfilm, men det hindret den absolutt ikke. Faktisk ga den filmen mer sjarm enn noe annet.

Det som ofte er vanskelig med komedier er nettopp det at de er best å se med andre. Uansett hvor dårlig eller bra en komedie er, vil den alltid nytes bedre i godt selskap. Skal ikke lyve og si at jeg ikke nøyt denne aleine, men tror fort jeg nøyt den for litt feile grunner. Er dette en film jeg vil anbefale? Absolutt! Men ikke fordi den er vanvittig bra, eller har fantastisk god humor. Vil anbefale denne filmen som en lett og lystig komedie som kan gi deg og dine venner et par gode lattere.

Skitt fiske! - Regissert av Örn Marino Arnarson, Thorkell S. Hardarson. Spilletid: 1t 30min. Land: Island. Norgespremiere: 30.04.2021 Skuespillere: Halldór Gylfason, Hilmir Snær Guðnason, Hjálmar Hjálmarsson, Jóhann Sigurðarson, Þorsteinn Bachmann, Þröstur Leó Gunnarsson. Aldersgrense: 12 år.

Relaterte innlegg