Meny Lukk

“Sonic the Hedgehog 2” – Videospillfigur gjort riktig!


Sonic, det blå pinnsvinet fra Sega, er tilbake med enda mer action i hans raskeste eventyr hittil! Etter å ha funnet seg til rette i Green Hills med sin adoptivfamilie bestående av politibetjenten Tom (James Marsden) og hans kone Maddie (Tika Sumpter), prøver Sonic febrilsk å bli en superhelt. Det er ikke så lett når skurkejaktene hans ødelegger mer eiendom enn de klarer å redde og hva betyr det egentlig å være en helt?

Som oppfølgeren til den overraskende suksessen og den største animasjonsfilmen i koronaens 2020, er Sonic 2 et større, morsommere og sterkere actioneventyr. Videospilladaptasjoner har kanskje kommet seg på bedre føre de siste årene? Sonic (Ben Schwartz) har lært seg hvem han er og hvor han kommer fra, men han er fortsatt et veldig ensomt pinnsvin fra verdensrommet og har ingen venner på sin egen «alder» eller i alle fall ikke fra sin egen galakse. Når Tom og Maddie skal på ferie til Hawaii får Sonic være igjen å passe på huset for første gang, hva kan gå galt? Doktor Robotnik (Jim Carrey) vender selvfølgelig tilbake sammen med et veldig aggressivt og galaktisk rødt maurpinnsvin for å ta over jorden!

Dette utrolige og kreative eventyret har noe for alle. Har du aldri hørt om Sonic før du så forgjengeren til denne filmen, frykt ikke! Jim Carrey sin overspilte og hysterisk morsomme Robotnik vil få deg til å le så det holder. Du vil oppleve et fargerikt karaktergalleri og utallige helsprøe hendelser. Det er mye følelser, kjempekult musikkspor, lynraske spesialeffekter og bevegelser som fansen godt vil kjenne igjen. Sonic må ta noen store valg, men han må også finne den superkraftige og magiske mestersmaragden før det er for sent, eller i alle fall før Robotnik får tak i den.

Fansen av spillserien vil måpe etter å endelig få sett den lojale teknologinerden Tails (Colleen O’Shaughnessey) på storskjermen sammen med Sonic. Tails er en gul reve-skapning som kan fly med sine to haler og han er kommet for å hjelpe Sonic bekjempe den returnerende onde og eksentriske Robotnik før han tar over jorden og gjør menneskene til slaver. På laget til Robotnik er maurpinnsvinet Knuckles (Idris Elba), en hevngjerrig og sint slåsskjempe som er ute etter både mestersmaragden og Sonic.

Det er ikke måte på hva de har fått plass i denne oppfølgeren og hver gang jeg tenkte det skulle bli litt for mye så svingte filmen i en annen retning og overrasket meg. Filmen kan oppleves som litt langdryg, men handlingsforløpet har en ganske god gjennomgående rytme som gjør at spilletiden ikke blir et problem. Dette var et popkorneventyr for hele familien, med et fint og velfungerende budskap for enhver person der ute.

Sonic the Hedgehog 2 er dessverre dubbet til norsk i tillegg til original tale på norske kinoer og undertegnende anbefaler å se filmen på original tale. Modenheten til filmen virker til å være mer egnet for barn og ungdom som allerede kan lese undertekster eller som allerede forstår engelsk godt. Vi har uansett et nokså ensformig stemmegalleri i arsenalet til norsktalende filmer og Sonic 2 er dessverre ikke et unntak.

Jeg anbefaler filmeventyret for de aller fleste, for videospillentusiastene der ute, men også til familiene som vil se et veldig gøyalt og actionfylt eventyr om vennskap. Jim Carrey gjør det stort som Doktor «Eggmann» Robotnik og til tider måtte jeg påminne meg selv om at Carrey ikke var en dataanimert tegneseriefigur han også. Det er deilig å se en så energisk og komisk legende tilbake på storskjermen igjen. Sonic er tilbake med et stort smell! Løp å se, men husk å løp raskt!

Sonic the Hedgehog 2: regissert av Jeff Fowler. Med Ben Schwartz, Jim Carrey, James Marsden, Idris Elba, Collen O'Shanussy. 2t 02 min. USA. 9 år. Premiere 01.04.22

Relaterte innlegg