Meny Lukk

“Sonic The Hedgehog” – Solid ‘kjøtt og potet’-underholdning

[usr.3]

Sonic The Hedgehog er filmen basert på det folkekjære, superraske, blå pinnsvinet ved samme navn som veldig mange har vokst opp med. Sonic, som først og fremst er en videospillfigur laget av Sega har nå endelig fått sin egen film, selv om det er snart 30 år siden han først var å se på spillkonsoller. Filmer basert på videospill er kjent for å være notorisk dårlige, men Sonic er overraskende underholdende og godt gjennomført.

Sonic (Ben Schwartz, stemme) er forfulgt. Med hjelp av sine gyldne ringer åpner han en portal og rømmer fra sin egen verden til jorden. Myndighetene får fort snufsen i at det er et utenomjordisk vesen som gjemmer seg i Montana, og de setter Dr. Ivo Robotnik (Jim Carrey) til å få kloa i Sonic – men Robotnik undervurderer vennskapet mellom Sonic og sheriffen Tom (James Marsden).

En del folk hadde nok en mistanke om at filmen kom til å bli motbydelig da den første traileren kom ut. Designet på Sonic var nemlig så forferdelig at animatørene måtte begynne animeringsprosessen helt på nytt. Et nytt design kom ikke veldig lenge etterpå, denne gangen i stil med den Sonic vi alle kjenner. Men designet på Sonic betyr ikke at filmen er bra, så hvordan er resten av filmen?

Filmen har en handling som er lett og grei å følge, som passer best til denne typen film. Dersom handlingen hadde vært for komplisert for sitt eget beste ville den nok ha endt opp med å forvirre målgruppen filmen er siktet til; unger. Her er det mange gode vitser som lander godt, og historien er klisjé og tropefyllt, ja, men gjennomført på en såpass god måte at jeg tror den blir skape en slags affeksjonsverdi i barna når de blir eldre og ser tilbake på den. For voksne er nok bare det å se Sonic i dag nostalgisk, så det er en win-win situasjon for begge parter. Noe som også er nostalgisk er Jim Carrey som for første gang på flere år spiller en fjollete komediekarakter, og jommen kan mannen enda underholde.

Filmen er på ingen måte en høydare; det er ingenting nytt å finne her. Uansett var jeg underholdt hele veien gjennom. Er filmen dyp og byr den på mye annet enn det overfladiske? Niks. Er den et nyansert kunstverk med tung substans? Overhodet ikke. Var jeg underholdt? Så absolutt.

Sonic The Hedgehog – Regissert av; Jeff Fowler, med Ben Schwartz, Jim Carrey, James Marsden. Spilletid: 1t 38m. Land: USA. Premiere: 14.01.20. Aldersgrense: 6 år.

Relaterte innlegg