Meny Lukk

Sword Art Online: Aria of a Starless Night – Overstimulerende, men moro


Skolejenta Asuna bestemmer seg en dag for å teste ut den virituelle spillkonsollen til broren sin etter en invitasjon av en klassekamerat. De skal møtes inne i spillet Sword Art Online som offisielt blei lansert på samme dag. Inne i spillet ser alt tilsynelatende ut som om det skulle være på ekte, men det er ikke før «spillmesteren» annonserer at de er fanget i spillet at realiteten virkelig treffer. Dør man i spillet, dør man i virkeligheten. Vi følger Asuna sitt liv med slåssing, trening og oppdrag i denne nye animefilmen.

Sword Art Online: Aria of a Starless Night er den andre filmen fra dette universet som også har tre tv-seriesesonger. Som vanlig er universet også basert på en manga. Filmen handler om begynnelsen av reisen til Asuna, som i tv-serien har en relativt stor rolle. Kort etter at filmen hadde premiere blei det annonsert at oppfølgeren allerede er godt på vei og skal være på kino i 2022.

Personlig synes jeg det er utrolig gøy å se animefilmer på kino. Det er noe med actionsekvensene og musikken som nesten overstimulerer en. Det samme kan jeg absolutt si om Sword Art Online: Aria of a Starless Night. Spesielt filmmusikken var fantastisk, og man kan ikke gjøre mye mere enn å prøve å ta alt inn. Samtidig føler jeg at det er visse ting som ikke helt henger på greip for min del.

I SAO som i mange andre animeunivers seksualiserer unge kvinner på en måte som gjør meg litt ukomfortabel der jeg sitter i salen. Det er sikkert en skokk som vil prøve å forklare meg hvorfor det er sånn og kanskje må være sånn, men kommer nok aldri til å forstå det.

 I likheten til Demon Slayer: Mugen Train er jo også dette en film som gir mer mening dersom du har sett noe til serien eller lest mangaen fra før av. Når det er sagt vil jeg si at den tar seg bedre ut en Demon Slayer: Mugen Train på akkurat dette punktet. For filmen blir plassert helt på starten kronologisk i historien om heltene i SAO. Dette eliminerer mulig forvirring om hvem, hva, hvor og hvorfor.

Dette er en film som er verdt å se hvis du er fan av sjangeren generelt, men også hvis du er glad i fargerike og spenningsfylte animerte filmer med flott musikk. Jeg kan glatt anbefale denne som litt ekstra krydder i hverdagen.

Sword Art Online: Aria of a Starless Night - Regissert av Ayako Kono. Med Yoshitsugu Matsuoka, Haruka Tomatsu, Inori Minase. Aldersgrense 9 år. Spilletid: 1 t. 38 min. Land: Japan. Norgespremiere: 20.01.2022

Relaterte innlegg