Meny Lukk

“Terrifier 2”-Blir det mere blodig en dette?


I USA har “Terrifier 2” skapt urovekkende overskrifter. Artikler om publikum som besvimer og spyr fyller sosiale medier, og en rekke tilskuere har måttet trengt medisinsk hjelp etter å ha sett klovnefilmen. Disse nyhetene vekket min interesse som en stor fan av sjokk-horror, og når jeg dro for å se denne var forventningene høye. Når jeg spent ankommer en helt tom kinosal så var det en rekke spørsmål som traff hodet mitt! Vil jeg få panikkanfall her alene i mørket? Burde jeg tatt med spypose? Eller blir dette barnemat for en herdet skrekkfilm fan? Disse spørsmålene skal dere få svaret på straks!

Terrifier 2 tar plass et år etter handlingen i første film hvor vi møter tenåringsjenta Sienna (Lauren LaVera) når hun gjør de siste finjusteringene på sitt halloween kostyme. Sienna og hennes lille familie har hatt en tøff periode etter at deres far mistet livet, så en kul fest der hun kan få tankene over på andre ting. Dette blir selvfølgelig vanskelig når den morderiske klovnen Art (David Howard Thornton) er tilbake. Sienna må nå gjøre alt hun kan for å redde seg selv og lillebroren Jonathan (Elliott Fullam).

Før jeg skriver noe som helst så må jeg vell snakke om elefanten i rommet. Terrifier 2 er helt ekstremt voldelig. Filmen inneholder veldig mange drap og ingen av dem er noe annet en grusomt blodig. Uten å avsløre alt for mye så skal jeg beskrive noen av de skrekkelige detaljene. Avkappede hoder, ekstrem tortur, avriving/utriving av både armer og øyeepler og til slutt foring av barberblader er bare noen av de ufattelige mange groteske hendelsene i filmen. Det jeg akkurat beskrev er bare en liten brøkdel av hva Terrifier 2 har å by på. alt dette høres kanskje voldsomt ut, men ikke la den enorme mengden med gore lure deg!

For Terrifier 2 er en enormt bra produsert film. med det lille budsjetter på 250 tusen dollar så har de her skapt en veldig komplett produksjon. Filmens spesialeffekter er her veldig overbevisende og sammen med et sterkt design innenfor både kostyme og sett så er det lett å bli invistert. Filmens flotte musikk hjelper også på her. Om man liker slike filmer eller ikke så kan man uansett se hva regissør Damien Leone prøver på. Hans distinkte stil er lett å se og den er bakket opp av god kutting og gjennomført filmatisering. Det er mye utenom all volden å like i filmen.

Til tross for å være veldig bra så er Terrifier 2 på ingen måte en perfekt film. Preg av litt så som så skuespill er definitivt tilstede og det samme kan man si om manus. Det er mye klisjeer og det er en rekke rare dialoger, men er ikke akkurat det man vil ha i en slik film. Alenestående B-filmer i skrekksjangeren skal ha litt preg av dette, det er en del av sjarmen spør du meg. Så lenge man tar det for det det er så vil jeg tro at det er her mulig å få en veldig kul opplevelse.

Når jeg nå runder av så skal jeg svare på spørsmålene som jeg stilte meg selv før filmen. Nei, jeg fikk ikke panikkanfall alene i mørket og nei jeg trengte ikke spypose. Til tross for dette så vil jeg heller ikke beskrive filmen som barnemat. Skal man se Terrifier 2 så bør man være forberedt på det verste. Filmen kommer til å gi en ubehagelig følelse så vær forberedt på det verste. Så for den som tørr gå å se denne på kino, men ha gjerne spyposen med i tilfelle!

"Terrifier 2" regissert av Damien Leone. Spilletid: 2 timer og 18 minutter. Skuespillere: Lauren LaVera, David Howard Thornton, Eliott Fullam, Sarah Voigt, Kailey Hyman, Casey Harnett. Aldersgrense 18 år.

Relaterte innlegg