Meny Lukk

“The Alpinist” – høydeskrekk og kuldegrader


I dokumentaren The Alpinist, regissert av Peter Mortimer og Nick Rosen, møter vi Marc-André Leclerc, en 23 år gammel alpinist fra Canada. Mortimer og filmcrewet hans har fulgt den unge klatreren i en periode på 2 år, fra fjell til fjell, i et søken om å bedre forstå denne noenlunde tilbaketrukne figuren som har tatt alpinmiljøet med storm. Dokumentaren gir oss et innblikk i livet til Leclerc, der vi får se ham i aksjon når han bestiger farlige fjell, samt privatlivet hans med moren Michelle Kuipers og kjæresten Brette Harrington.

Før jeg satt meg ned for å se denne dokumentaren hadde jeg ikke mye forkunnskap om fjellklatring eller om alpinmiljøet. Jeg hadde følgelig heller ikke hørt om Marc-André Leclerc, en person mange i miljøet kjenner til. Derfor ble jeg gledelig overrasket over hvor mye jeg kom til å like denne filmen. Den trakk meg inn i dens verden av majestetiske fjell og fargerike karakterer, og ga ikke slipp før dokumentarens siste sekunder.

Dokumentaren var virkelig en fryd å se på. Alt fra musikken til kinematografien fungerte veldig bra, og det var gøy å få et innblikk i livet til Leclerc. Jeg satt nærmest på kanten av setet mitt hver gang han besteg en eller annen bratt fjellvegg i filmen. I tillegg var det gøy å få høre hva de andre kjente profilene i alpinmiljøet tenkte om 23-åringen, og å lære litt om historien til alpinisme.

Dette var en meget velprodusert dokumentar, og med dens spilletid på 1 time og 32 minutter, føltes den akkurat lang nok. Ved bruk av filmatiske aspekter som kinematorafi og musikk, i tillegg til dens spennende tema, klarte filmen og holde meg engasjert fra start til slutt.

The Alpinist er virkelig en dokumentar en burde få med seg. Den er både spennende og engasjernede, og holder deg nærmest på kanten av setet helt til filmens siste minutter. Dette er en filmopplevelse en sent vil glemme.

"The Alpinist" Regissert av Peter Mortimer og Nick Rosen. Medvirkende: Marc-André Leclerc, Peter Mortimer, Alex Honnold, Brette Harrington, Michelle Kuipers. Spilletid: 1 time og 32 minutter. Aldersgrense: 9 år.

Relaterte innlegg