Meny Lukk

“The Beekeeper” – *insert bee-pun here*


«Sometimes when the bee hive is out of balance, you have to replace the queen.»

Adam Clay (Jason Statham) er en tidligere hemmelig agent som nå driver med birøkt og leier en del av eiendommen til en gammel dame. Etter hun blir offer for en svindel og blir frastjålet alle pengene sine, begår hun selvmord og som for Adam til å ville hevne henne. I mellomtiden begynner også FBI-agenten og datteren til den gamle damen, Verona Parker (Emmy Raver-Lampman), å undersøke hendelsen og oppdager ikke bare et internasjonalt kriminelt nettverk som går opp til de høyeste politiske kretsene, men også den hemmelige organisasjonen “The Beekeeper“som Adam Clay har vært en del av…

The Beekeeper presenterer oss en stille, men desto farligere hovedkarakter som står på samme nivå med John Wick og klarer å drepe, skade og ta ut dusinvis av spesialagenter og politimenn uten å selv få en skramme. Og det gjør filmen så underholdende. Kampscenene er fantastisk koreografert, kinematografien er eksellent og uironisk, men skikkelige komiske bie-metaforer transformerer denne filmopplevelsen. Den gjør at vi blir sugd inn i en verden der Josh Hutcherson som den rike og bortskjemte lederen av et kriminelt svindel-nettverk, Derek Danforth, og håndlangerne hans persiflerer Tech-/Start-Up-scenen og hvor en bister hobby-birøkter kommer tilbake til sitt gamle liv for å ta ned alle typer agenter, politimenn og skurker. Men i motsetning til de fleste andre actionfilmer viser disse overdrevne actionscenene at filmen er selvbevisst på hva den er. Den blir ikke oppslukt av irrelevante plotlinjer eller unødvendig forlengede actionscener, men kommer raskt til poenget i sin spilletid av 1 time og 45 minutter. Filmen er selvfølgelig ikke Interstellar eller Everything Everywhere All At Once, men det trenger den heller ikke å være. Filmen kjenner sine styrker og utfører dem ekstraordinært bra.

Derfor er The Beekeeper en svært underholdende og morsom film som klarer å engasjere tilskueren gjennom hele spilletiden ved å presentere oss godt filmede actionscener, fantastiske koreografier og en bie-analogi som fører gjennom filmen som den røde tråden.

"The Beekeeper" regissert av David Ayer. Med: Jason Statham, Josh Hutcherson, Emmy Raver-Lampman og Jeremy Irons. Spilletid: 1 time og 45 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 9. februar.

Relaterte innlegg