Meny Lukk

“The Boy Behind The Door” – Enda en frustrerende katt og mus lek skrekkfilm


The Boy Behind The Door er en ny skrekk/thriller som klarer å fylle opp 88 min med de samme gamle klisjéene som utallige andre filmer som kom før den har tatt i bruk. Bobby og Kevin er to unge gutter som blir kidnappet av en figur gjemt i skyggene. Bobby våkner oppi bagasjerommet av en bil og kjemper seg ut av den. Han er på vei for å rømme når han hører bestevennen skrike etter hjelp inni et svært gårdshus, Bobby kan selvfølgelig ikke forlate han der og bestemmer seg for å redde vennen sin. Dette er det første idiotiske valget av mange som blir tatt av hovedpersonene i filmen.

David Charbonier og Justin Powell duoen som både skrev og regisserte filmen klarer å gjøre en ganske interessant historie om to unge gutter som prøver å komme seg unna kidnapperen sin, til en forutsigbar og forglemmelig skrekkfilm som ikke skiller seg ut fra resten. Bobby kan lett bevege seg rundt omkring det gamle gårdshuset uten å lage en lyd, men hver gang han prøver å gjemme seg dulter han borti noe og gir bort lokasjonen sin. Selv om filmen bare er litt over én time strever den med å holde historien gående og må derfor ha guttene ta feil valg om og om igjen. Flere ganger har de kidnapperen fanget eller uføre og ingen av gangene dreper de kidnapperen eller i det miste tar fra våpenet deres. Skrekkfilm skal få seeren til å være spent på hva som skal skje og ha en liten klump i magen, The Boy Behind The Door gjorde meg frustrert på manuset og enda mer pessimistisk til skrekk sjangerens fremtid.

Jeg må ha noe snilt å si om filmen og det har jeg. Skuespillet er veldig bra, spesielt fra barneskuespillerne. Det virker ikke sånn til tider, men det skyldes av et forferdelig manus skrevet av noen som aldri har snakket med en 12 åring. Kinematografien er også et høypunkt. Gårdshuset har enda eklere «vibes» enn ett normalt gårdshus, og jeg følte meg like desorientert som Bobby når han prøvde å finne gjemmesteder.

The Boy Behind The Door skuffer, den tar seg selv altfor seriøst. Temaet er mørk, men måten historien utvikler seg fikk meg til å le høyt av hvordan de klarte å få enda en 10 minutter full av dårlige hyllester til klassisk skrekk som The Shining (1980) og enda mer åpenbare jumpscares. Den fortjener ikke å bli sett på kino i stillhet, den må bli sett hjemme på sofaen med venner imens dere skriker til TVen etter hvert dumt valg Bobby tar.

"The Boy Behind The Door" regissert av Justin Powell og David Charbonier. Med: Lonnie Chavis, Ezra Dewey, Kristin Bauer van Straten og Micah A. Hauptman. Spilletid: 1 time og 28 minutter. Land: USA. Aldersgrense: 15 år. På kino: 12 November

Relaterte innlegg