Meny Lukk

“The Furies” – Beauty and the beast

[usr 3,5]

The Hills Have Eyes møter Hostel møter The Hunger Games i denne nervepirrende og blodige debuten til Tony D´Aquino. 

Åtte jenter våkner opp i hver sin boks langt ute i Australias ødemark. I en av boksene våkner epileptikeren Kayla (Airlie Dodds), desorientert, redd og med et blødende øye blir hun plukket opp av to andre jenter som er i samme situasjon som henne. Jentene bestemmer seg for å finne en vei ut sammen, men de finner snart ut at de ikke er alene i den uttørkede skogen. Åtte monsterlignende menn våkner også fra hver sin boks, med ett mål; å drepe utvalgte jenter. En nervepirrende jakt starter, og jentene forstår raskt at spillet går ut på å drepe eller å bli drept. 

D´Aquino fortalte oss at denne lavbudsjettsfilmen ble til gjennom en pitchekonkurranse og privat finansiering. Han har valgt å kun bruke praktiske effekter og ingen cgi, noe som gir et mye mer realistisk uttrykk. Siden han hadde kort tid og lite budsjett, så ble alle scenene med praktiske effekter spilt inn på én dag, noe som ikke gjenspeiles i det ferdige produktet. Det er mye vold og mye gore, men likevel er det ikke overdrevent mye blod og gørr (som gjerne er en felle mange faller i). Dodds gir også en utrolig god prestasjon der hun klarer å vise det sårbare og redde, men også tøffe og sterke i karakteren Kayla. En ung jente som aldri har brutt noen regler, vokser seg til en badass bitch gjennom filmen. D´Aquino fortalte at han var opptatt av å ta et oppgjør med den typiske “slasher-koden”, der det kun er menn som dreper pene kvinner, og at fokuset heller skulle ligge på jentenes historie og vekst. Det får han mesterlig til, og vi gleder oss til å se hva mer han har på lager! Han er faktisk inne på ideen om å lage The Furies til en trilogi, så det er bare å glede seg.

Fortellingen er spennende og original, selv om man kan skimte en god del inspirasjon fra eldre kjente filmer. Gode karaktertrekk gjør oss engasjerte i jentenes overlevelse, med uforutsigbare vendinger som holder deg på enden av kinosetet gjennom store deler av filmen. Dette er absolutt en film jeg kunne sett igjen!

The Furies – Regissert av Tony D´Aquino; med Airlie Dodds, Linda Ngo & Taylor Ferguson. Spilletid 1. 22m. Land: Australia.

Relaterte innlegg