Meny Lukk

“The Informer” – Helt middelmådig krimopplevelse

[usr=2.5]

Pete Koslow (Joel Kinnaman) er en tidligere dømt drapsmann som under prøveløslatelsen sin jobber som informant for FBI. Han er undercover i den polske mafia, men når en dophandel ender i drapet av en politimann blir han sendt i maksimal sikkerhetsfengsel for å infiltrere mobben på innsiden.

The Informer åpner med det beste den har å tilby. Åpningssekvensen er veldig godt satt sammen, med sterk redigering og et godt manus. Jeg ble med en gang investert i karakterene, og gledet meg til å se hvor dette skulle gå. Dessverre går kvaliteten kun nedover herfra. Åpningen lover oss et godt og realistisk innblikk i den polske mafiaen i New York, men den klarer ikke levere på det. Handlingen faller gradvis mer og mer inn i klisjeer og blir samtidig langt mindre realistisk. Det hele kulminerer i en typisk «over the top» ultraklisjé finale som du helt garantert har sett før.

Det er ingenting som er gjort spesielt bra, men heller ikke spesielt dårlig. Jeg lot aldri merke til dårlig kamerabruk eller rar redigering, men det var ikke merkverdig bra heller. Musikken er helt grei, den er med på å sette stemningen under åpningen, men det er ikke mye å skryte av her heller. Alt er veldig «midt på treet».

Skuespillet er veldig både og. Enkelte gjør en god jobb mens andre kun er her for å få betalt. Joel Kinnaman fungerer helt fint som hovedrollen. Han gjør så godt han kan med manuset han har fått. Ana de Armas, som spiller konen til Kinnaman, gir nok den beste opptreden i filmen. Hun er troverdig i alle scenene sine, og tok meg aldri ut av opplevelsen. Resten av skuespillerne derimot kunne godt ha prøvd litt hardere. Rosamund Pike og Common virker som de leser direkte fra manuset, mens Clive Owen gir verdens minst troverdige amerikanske dialekt. Eugene Lipinski har valgt å snakke med en stereotypisk øst-europeisk dialekt som var til å le av.

The Informer er en veldig middelmådig opplevelse. Den gjør ingenting nytt eller uventet, og kvaliteten på det den gjør er utrolig middelmådig. Den starter veldig underholdende men blir gradvis mer kjedelig og forutsigbar. For hver bra ting den gjør har den en dårlig motvekt, som for eksempel den sterke åpningen mot den svake slutten. Jeg kan ikke si jeg ville anbefalt The Informer, med mindre man vil ha en unnskyldning til å se på halvnakne Joel Kinnaman i en times tid.

The Informer – Regissert av Andrea Di Stefano, skrevet av Rowan Joffe og Andrea Di Stefano; med Joel Kinnaman, Ana de Armas, Rosamund Pike, Common, Clive Owen og Eugene Lipinski. Spilletid 1. 53m. Land: England. Premiere: 18.10.19. Aldersgrense: 15 år.

Relaterte innlegg