Meny Lukk

“The Inspection” – Amerikansk militærdrama


“The Inspection” var en av de siste filmene utgitt i 2022 av produksjonsselskapet A24. Basert på ekte hendelser opplevd selv av filmens regissør, Elegance Bratton. Vi følger en ung, mørk, homofil mann som går gjennom en beinhard rekruttrening og konsekvensene det følger å være homofil i marinen.

Ellis French (Jeremy Pope) er hjemløs og har bodd på gatene i flere år etter å ha blitt kastet ut av sin egen mor, på grunn av sin seksuelle legning. For å komme seg vekk fra gatene, bestemmer Ellis seg for å verve seg selv hos marinen, bli en soldat og prøve helbrede forholde han har med sin mor. Ellis møter intens trening, homofobiske med-rekrutter og instruktører i et miljø som er bestemt på å fordømme ham. Selv om Ellis ofte møter forventningene og overgår dem til tider så er det hans homofile legning som blir sett ned på av instruktørene og med-rekruttene.

Temaene filmen tar opp er åpenbart emosjonelt og sterkt, selv når det er basert på regissørens egen opplevelse i marine-rekrutten, muligens med et hint av fiksjon for å ekstra dramatisere noen scener. Jeremy Pope gjør en solid skuespillerjobb i rollen som boksesekken Ellis French, og er soleklart det beste med filmen, der alt annet er helt middels. Ingen av sidekarakterene var spesielt interessant uten instruktøren Rosales (Raul Castillo) som prøver å veilede Ellis og Ismail (Eman Esfandi) som viser sympati med de krevende kampene Ellis må kjempe underveis i treningen. Handlingens soleklare ‘skurker’ er sjefsinstruktøren Leland Laws (Bokeem Woodbine), med-rekrutt Harvey (McCaul Lombardi) og Ellis sin egen mor Inez (Gabrielle Union) men igjen, så er ikke de interessante nok til å gi filmen et skikkelig løft.

The Inspection er en helt middels film med flere positive sider enn negative, som for meg ikke klaffet helt på det den prøvde å formulere. Elegance Bratton sin debutfilm er midt på treet, men han har potentialet til å gjøre en sterkere og mer gripende andre film, om den skulle komme.

"The Inspection" regissert av Elegance Bratton. Med: Jeremy Pope, Bokeem Woodbine, Raul Castillo, McCaul Lombardi, Eman Esfandi og Gabrielle Union. Spilletid: 1 time og 35 minutter. Land: USA. På kino: 24. mars.

Relaterte innlegg