Meny Lukk

“The Marksman” – Nok en actionfilm med Liam Neeson.


Til alle dere som har ventet på enda en ny actionfilm med Liam Neeson, ventetiden er over! For alle oss andre som kanskje begynner å gå litt lei er dette kanskje ikke filmen å satse på. Ikke overraskende nok har Liam Neeson også i denne filmen delvis skjulte talenter som han har plukka opp i sitt tidligere liv. Denne gangen var han en over gjennomsnittet god skarpskytter etter tiden hans i marinekorpset.

Jim Hanson (Liam Neeson) bor aleine på en ranch ved den mexicanske grensa. Han fyller dagene sine med å passe på kyra og melde inn ulovlige flyktninger som prøver å krysse grensa. En dag kommer det en mann fra banken for å informere om at ranchen kommer til å bli tvangs auksjonert bort om 90 dager. Hanson har dessverre ikke pengene på bok så han begynner å se etter arbeid. Det er lite arbeid å oppdrive for Hanson, men så kommer en gylden mulighet ramlende inn gjennom gjerdet fra Mexico. Det er Rosa (Teresa Ruiz) og sønnen Miguel (Jacob Perez) med det mexicanske kartellet i hælene. Som snikskytteren han er klarer han å skremme de bort, men Rosa ender opp med et skudd i sia. Hu trygler Hanson om å ta vare på Miguel og det blir hennes siste ønske.

Hvordan endte fyren fra Nord-Irland opp som standard «bad ass» med spesielle talenter knytta til vold? Og når er det nok? The Marksman er helt klart mer ambisiøs enn hans forrige flopp Honest Thief. Den ser ikke billig ut og har om ikke mye, men noe dybde. Filmen gir rom for ettertanke i den mye omstridte diskusjonen i Amerika om ulovlige flyktninger, men er absolutt ikke dette filmen handler om. Det hadde ikke overrasket meg hvis ideen til filmen hadde kommet fra en tolvåring.

Et lyspunkt i filmen var hvor flink Jacob Perez var i rollen som Miguel. Det er alltid gøy å se såpass unge skuespillere med så mye tid på skjermen. Vi får håpe han ikke ender opp med å spille i meningsløse actionfilmer som 68-åring. Det var heller ikke en krisedårlig film, men den er nesten vanskelig å huske tilbake på. Det i seg selv er ikke et godt tegn.

Er du veldig glad i typiske enkle actionfilmer, så er kanskje The Marksman en grei film å se på kino. Den har selvfølgelig sine biljakter, skuddvekslinger og den slags, men du får ikke noe mer enn det.

The Marksman - Regi av Robert Lorenz. Spilletid 1t 38m. Land: USA. Norgespremiere: 12.02.2021. Skuespillere: Katheryn Winnick, Liam Neeson, Teresa Ruiz. Aldersgrense 12 år.

Relaterte innlegg