Meny Lukk

“The Suicide Squad” – Et magnum opus av vold og humor!

Okei, vi prøver dette premisset igjen! Fengslede superskurker får muligheten til å slå av store deler av sin fengselstid mot at de hjelper den hemmelighetsstemplede skyggeorganisasjonen til Amanda Waller (Viola Davis) med skitne, umoralske og livsfarlige oppdrag. Warner Brothers klarte å kapre Guardians of the Galaxy-regissør og manusskriver James Gunn fra Disney til å skrive å regissere dette voldsomme spetakkelet. Guardians store og komiske sammensetninger av karakterer møter Deadpool-mengde med blod og vold, herlig!

Johnny Cash spiller en fottrippende gitar i det vi blir introdusert til medlemmene av Suicide Squad-en. Ekle, morderiske og egoistiske, den ene verre enn den andre. Hvordan skal disse gærningene med spesielle krefter klare å fungere som et lag? Tiden får vise, men i mellomtiden har Waller andre og enda mer lumske, skjulte planer for våre superskurker.

James Gunn briljerer når han får skrive og regissere mengder av karakterer med egne personligheter slik vi ser i Guardians-serien til Marvel. Nå har Gunn gått over til Disneys fiende for å forsøke å gjenopplive det tragiske DC-universet som har måtte gjennomgå en rekke svake og umotiverte superheltfilmer, derav Suicide Squad (2016) var en av de mest ødelagte og ukomplette filmene fra et stort studio til dags dato. Gunn sin nye film er noe av det mest uforutsigbare, gøyale og blodigste du kommer til å se på en lang stund.

Idris Elba leverer en sterk rolle som den hjerteløse Bloodsport: en leder med datterproblemer. John Cena er hysterisk som den vandrende motsigelsen Peacemaker og Margot Robbie er tilbake som Harley Quinn. Denne gangen er karakteren både morsom, sprø og enestående, Quinn trenger ikke jokeren for å være en egen rollefigur, dette har Gunn skjønt for lengst. Robbie storkoser seg på den groteske skjermen, og det gjør vi også.

Filmen er visuelt sterk og ufattelig kreativt strukturert fra start til slutt, den gjør både narr av superhelter og forventingene til filmene deres. Filmen drar vold, humør og det grusomme til nye høyder, samtidig som den har en god del hjertesaker som motiverer oss. Regien står utmerket sterkt og de hundrevis av karakterene får alle noe å gjøre gjennom den vanvittige historien.

The Suicide Squad leverer flotte satiriske prestasjoner og tar bruk av helt absurde krefter og situasjoner. Karakterene spiller av hverandre organisk og fantastisk. Filmen tar seg selv seriøst, men drar oss fort ned igjen for en påminnelse om galskapen som foregår foran øynene våre. Helt utmerket levert sjangerblanding! En must-see for actionfans og antihelt-entusiaster! Med slike produksjonsvalg kan vi kanskje ha sett første lyspunkt i en lys framtid for DCU. Dette er James Gunns mest intrikate og komplekse opus hittil, løp og se!

The Suicide Squad: Regissert og skrevet av James Gunn. 
Med Margot Robbie, Idris Elba, Viola Davis og John Cena. 
Aldersgrense 15 år. Nasjonalitet USA. 

Relaterte innlegg