Meny Lukk

“Vikingulven” – Enda en varulvfilm


Norges svar på varulv-skrekk var ikke mye å skryte av. Denne filmen var ikke særlig skummel ei heller veldig spennende. Produksjon av denne filmen traff ikke på noe annet enn å virke tåpelig. Hvis det var det filmskaperne var ute etter, så traff de midt i blinken.  

Vikingulven er den klassiske varulvhistorien fortalt på ny, med norsk innpakning. Under vikingtiden finner noen vikinger en liten søt ulv som de tar med seg på båten de seiler hjem til Norge. Da båten ankommer havnen, har alle dødd. Spol frem 1000 år og vi møter Thale (spilt av Elli Müller Osborne). Hun har flyttet med mor (Liv Mjönes), lillesøster (Mia Fosshaug Laubacher) og stefar (Vidar Magnussen), til en liten bygd kalt Nybo.

Thale drar ned i bukta hvor ungdommene pleier å henge. Plutselig dukker det opp et vesen som drar med seg en av medelevene inn i skogen. Thale er ett av vitnene til at dette skjer. Etter hendelsen begynner hun å oppføre seg merkelig. Hun begynner å se syner og har merkelige drømmer. Hva er det som skjer med henne? Så begynner etterforskningen. Hva er det som har skjedd, hvem eller hva har gjort dette? Etter hvert begynner det å gå opp for etterforskerne hva de har med å gjøre: en varulv!

Regissøren Stig Svendsen, sammen med medforfatter på manus Espen Aukan, har skapt en noenlunde underholdende film. Skuespillerenes prestasjoner var midt på treet og handlingsløpet går som forventet. Tittelen tror jeg kan snakke for seg selv. Jeg tok meg selv i å glise under flere scener som jeg frykter ikke hadde som intensjon i å skape humor. Jeg savnet skrekk og jeg savnet spenning. Alt denne filmen egentlig lovet meg.

CGI og effekt-bruken for å lage varulven og transformasjonen til varulv, er godt gjort. Det må nok være det beste med denne filmen. På andreplass (og sisteplass) kommer scenene hvor varulven angriper mennesker. Utenom det var det ikke særlig mye mer positivt å komme med.

Hvis du har sett en varulvfilm, har du sett denne også. Så det er ikke særlig vits å se den, med mindre du absolutt elsker varulver av hele ditt hjerte.

"Vikingulven" regissert av Stig Svendsen. Med: Elli Müller Osborne, Liv Mjönes, Vidar Magnussen. Spilletid: 1 time og 37 minutter. Land: Norge. Aldersgrense: 15 år. På kino: 18. november. 

Relaterte innlegg