Meny Lukk

“Maze Runner: The Death Cure” – god underholdning, lite inntrykk

Etter en ventetid på nesten tre år er den siste filmen i Maze Runner-triologien endelig her. Det er igjen Wes Ball som står for regien og han gjør en grei jobb med det. Dette er en av de filmseriene som kan sammenlignes med Hunger Games og Divergent-seriene. Forskjellen er at Maze Runner-triologien er ti ganger bedre.

Maze Runner-triologien utspiller seg i en futuristisk og apokalyptisk verden, der store deler av befolkning har gått tapt til et zombielignende virus. Vitenskapsfolkene i WCKD torturerer de immune for å lage en kur mot viruset. Thomas (Dylan O´Brien) sammen med vennene sine må atter en gang kjempe mot den fæle assisterende direktøren av WCKD, Janson (Aidan Gillan) og WCKDs leder, Ava Paige (Patricia Clarkson). Motivasjonen er å redde de personene han bryr seg om fra WCKDs klør.

Filmen byr på action fra start til slutt, og tillater lite rom for å hente den sjokoladen du la i lomma før du gikk inn i kinosalen. For min del hadde det vært fint med en pustepause, der fokuset heller var rettet på dypere dialoger mellom karakterene. Det er tross alt karakterene man forelsker seg i, spesielt i filmer som Maze Runner-triologien. Mangelen på den følelsen av tilknytning vi fikk til karakterene i den første filmen, er det som trekker The Death Cure kraftig ned. I tillegg er det steder i filmen der “greenscreen”-effektene virker amatørmessig, og filmen blir da noe latterlig.

Når det er sagt er dette i min mening en alright film. På bakgrunn av at jeg allerede kjenner karakterene fra de to tidligere filmene, klarer jeg å nyte hvert sekund. Dessuten tar filmen opp etiske spørsmål og er noe samfunnskritisk. Dette får oss til å undre over hvem den egentlige antagonisten i filmen er. For hva er egentlig moralt akseptabelt? Og hvem er det som har rett til å bestemme?

Verdt å nevne helt til slutt er at filmene er basert på James Dashners bøker med samme navn. Ettersom at jeg ikke har lest bøkene kan jeg ikke svare på om de er like bra, eller møter forventningene. Mest sannsynlig er filmene en skuffelse i forhold til bøkene, men filmen er god som film, og det vel det som gjelder.

For å forstå noe som helst, bør du ha sett de to første. Maze Runner: The Death Cure setter ikke dype spor i hjertet mitt, men den er veldig underholdende og til dels klisjeaktig. Den er ikke like bra som the Maze Runner (2014), men bedre enn Maze Runner: The Scorch Trials (2015). Hvis du likevel har sett de to første, ser jeg ikke noe poeng i å unngå denne. Ta med deg popcorn, len deg tilbake og bli underholdt.

 

Maze Runner: The Death Cure (Maze Runner: Dødskuren)- Regissert av Wes Ball; Med: Dylan O´Brien, Thomas Brodie-Sangster, Kaya Scodelario, Walton Goggins, Katherine McNamara, Nathalie Emmanuel ; Spilletid: 2 t 21 min; Nasjonalitet: USA; Premiere: 26.01.18

Relaterte innlegg