Meny Lukk

“Agent Max” – ikke verdt å se


“Agent Max” er en tysk animasjonsfilm fra 2022. I filmen møter vi haren Max og alle de andre vennene hans i hareakademiet. Når en gruppe rever planlegger å stjele påskeeggene fra harene, blir det opp til Max og venninnen hans Emmi å stoppe dem.

Jeg digger animasjonsfilmer. Slike filmer kan være både vakre og tankevekkende hvis gjort riktig, og det er alltid en fryd å kunne se en slik film på det store lerretet. Dessverre er Agent Max alt annet enn en “god” animasjonsfilm.

Filmen sliter på flere punkter av hva en film bør være. Den har et syltynt og temmelig uinteressant narrativ, karakterene er to-dimensjonale og kjedelige, og animasjonen er som tatt ut fra en middelmådig animasjonsfilm fra tidlig 2000-tallet. Selv designet på karakterene, som jeg i begynnelsen følte var ganske sjarmerende, ble temmelig irriterende å se på etter 30 minutter.

Det var også gjort noen merkelige valg når det kom til klippingen og lyddesignet i denne filmen. Det var flere steder i Agent Max jeg ble totalt revet ut på grunn av den merkelige måten de hadde valgt å klippe scenene på. Det var til og med en distraherende “fade”-effekt som ble brukt midt i en scene som virkelig fikk meg til å reagere.

Det kan også være verdt å meddele at selv om den norske tittelen på filmen er “Agent Max”, så har filmen absolutt ingenting med agenter å gjøre.

Hvis du har 1-2 timer å kaste bort på påskeaften, anbefaler jeg å ikke kaste det bort på denne filmen. Det kan være Agent Max kan distrahere barnet ditt i noen timer, men barn kan også bli distrahert av skinnende nøkler og personlig hadde jeg valgt nøklene fremfor å se denne filmen igjen.

Agent Max er ikke en god film. Barn vil sikkert like den, men personlig ville jeg ha holdt meg langt unna.

"Agent Max" regissert av Ute von Münchow-Pohl. Med: Noah Levi, Senta Berger og Elise Eikermann. Spilletid: 1 time og 16 minutter. Aldersgrense: Tillatt for alle. På kino: 31. mars.

Relaterte innlegg