Meny Lukk

Full Dekning – Karma is a bitch


En god middag med venner kan alltid bli bedre, hva med en ny lek? En utfordring blir foreslått, og den er som følger: Alle telefoner skal på bordet og alle meldinger skal leses opp, og telefonsamtaler på høyttaler.

I Full Dekning får vi oppleve de kritiske utfallene av en slik lek, som også kan bli en svært underholdende filmopplevelse. For mange hadde leken skapt lite problemer, for andre ville det kanskje vært avgjørende. For alle har hemmeligheter, særlig den misfornøyde lykkejegende-mannen på 40 som bare vil jakte ryper, de uten vinger altså.

Filmen er Regissert av Arild Andresen og er basert på den italienske dramakomedien Perfetti sconosciuti. Full Dekning blir det norske forsøket på denne historien som er gjenskapt i over 20 land. Resultatet er absolutt en god film. Pakket med store norske kjendiser, blant disse Agnes Kittelsen (Ingvild) og som i filmen er gift med Thorbjørn Harr (Tor Anders) og Sara Khorami som spiller Mina. De gode presentasjonene gjør at de kjente fjesene likevel ikke forstyrrer filmens handling eller troverdighet.

Jeg blir lett revet med og trukket inn i handlingen, og investert i hvordan parene prøver å lure seg unna. På et vis kan de middelaldrende mennene falle litt den tradisjonelle stereotypen med mennene over 50 som sitter med en øl i hånden og sier «kjerringa mi suger haha, barn og kone er slit, haha har ikke pult på 15 år». Likevel er den ene personen jævligere enn den andre, og ingen blir satt i et særlig godt lys.

Det var interessant å se filmen som en 21-åring i en sal med tre menn over 40. Vi ler av forskjellige ting, da jeg blir irritert kjente de seg kanskje igjen. Filmen nådde ihvertfall ut til de som satt der. Og uten å røpe for mye er det nok en av mine favorittkarakterer som kommer best ut av leken. De fleste av karakterene var absolutt klisjeer, men jeg må innrømme jeg kan kjenne de igjen i min egen foreldregenerasjon. Så kan jeg også tyde et snev av kritikk av kategorien mennesker vi møter.

Underholdende og morsom som den var, følte jeg meg tider oppgitt, og noen ganger sint og trist. Det vil si jeg var investert, for det meste. Aller viktigst er jeg spent på om parene som ser filmen lider samme skjebne som de som i 1973 så Ingmar Bergman’s miniserie Scener ur ett äktenskap.

Full Dekning, regissert av Arild Andresen. Med: Nicolai Kleve Broch, Agnes Kittelsen, Thorbjørn Harr, Kyrre Hellum, Ellen Birgitte Winther & Jan Gunnar Røise. Spilletid: 1 time og 40 minutter. Land: Norge. Aldersgrense: 9 år. På kino: 25. februar.

Relaterte innlegg