Meny Lukk

“Super Mario Bros. filmen” – akkurat det den trengte å være


Endelig er Mario og co. tilbake på det store lerretet! Ikke siden 1993 har vi kunnet se de tidløse karakterene fra den berømte spillserien på norske kinoer, og det er en glede for meg å si at dette er et gjensyn som absolutt ikke skuffer.

Når Bowser (Jack Black) stjeler superstjernen fra kongeriket til pingvinene, får han endelig det han trenger for å kunne sette de onde planene hans til verks. Det han imidlertid ikke hadde forutsett var at en kortvokst rørlegger ved navn Mario (Chris Pratt) og broren hans Luigi (Charlie Day) tilfeldigvis kom til å bli mulige hindringer på veien til verdensherredømme. Når Luigi imidlertid ender opp med å bli tatt til fange, må Mario gå i lag med Toad (Keegan-Michael Key) og Princess Peach (Anya Taylor-Joy) for å kunne sette en stopper for Bowsers planer.

Da jeg satt meg ned for å se denne filmen, var selve animasjonen i Super Mario Bros. filmen et av aspektene jeg så mest frem til å oppleve. Jeg har alltid følt at Illumination aldri har vært de mest kreative når det kommer til det visuelle, så jeg tenkte det ville være interessant å se hva de kom til å finne på denne gangen. Det var derfor en fryd å kunne se at filmstudioet bak filmer som Grusomme meg (2010) og Minions (2015) absolutt ikke hadde spart på kruttet når det kom til animasjonen i Super Mario Bros. filmen. Denne filmen ser rett og slett helt enestående ut.

Filmens karakterer var i tillegg veldig bra håndtert. Bowser var underholdende å se på og hadde en god balanse mellom morsomme og mørke øyeblikk. Dynamikken mellom Mario og Luigi var også noe jeg syntes var behandlet på en bra måte. Det var ikke vanskelig å se hvor mye de brydde seg om hverandre, noe som gjorde at det var enkelt å føle med Mario når Luigi ble tatt til fange.

Jeg tenker likevel at filmen kunne ha håndtert dynamikken mellom Mario og Princess Peach på en litt annerledes måte. Super Mario Bros. filmen hadde en tendens til å falle på den eldgamle klisjeen med «kjærlighet ved første blikk», noe som spillene også gjør. Det kunne likevel ha vært interessant å se en annerledes dynamikk som ville skapt mer kjemi imellom dem. Jeg opplevde imidlertid aldri Princess Peach som en kjedelig eller passiv karakter og hun spilte absolutt en sentral rolle i filmen.

Det er sånn sett ikke mange ting jeg kan klage på når det kommer til Super Mario Bros. filmen. Selve narrativet til filmen var håndtert på en meget bra måte, med en god mengde referanser til spillene den er basert på. Det jeg kanskje kan si er at fortellingen til filmen kunne virke en smule generisk. En følte liksom ikke at den skilte seg noe særlig ut i mengden av andre filmer med lignende plot, men for min del var filmen akkurat det en Mario-film trengte å være. Den har noe å tilby alle og enhver.

Super Mario Bros. filmen er en veldig vakker film med gode karakterer og morsomme øyeblikk. Dette er en film jeg kan anbefale på det sterkeste.

"Super Mario Bros. filmen" regissert av Aaron Horvath og Michael Jelenic. Med: Chris Pratt, Charlie Day, Anya Taylor-Joy og Keegan-Michael Key. Spilletid: 1 time og 32 minutter. Aldersgrense: 6 år. På kino: 5. april.

Relaterte innlegg